Prečo ísť na protest? Pretože nejde len o Fica.

Dnes, 19.12.2023 sa konajú protesty s názvom: ,,Zastavme ich", v jedenástich mestách.

Môžeme rátať s tým, že do Vianoc, prípadne medzi sviatkami alebo krátko po nich, budeme môcť byť svedkami ďalších. Nejde len o Fica. Ide o to, kam nás jeho politika ťahá. 

Dňa 13.12.2023 sa verný Smerák - Ľuboš Blaha, stretol na pôde Veľvyslanectva okupantov na Slovensku s agentom Igorom Bratčikovom. Bratčikov sa na FB stránke RuSSkého veľvyslanectva vyjadril, že ide o utuženie vzťahov medzi stranami a o jednanie na margo medziparlamentnej spolupráce. Veľvyslanectvo, resp. jeho FB stránka zároveň každý deň, bez ohľadu na to či je to deň pracovný, víkendový alebo sviatočný...pridá 15-45 príspevkov. Za jeden deň! Štyridsaťpäť za deň bol zatiaľ ich rekord. 

Ak už toto nie je ukážková, učebnicová propaganda, tak čo to potom je? 

14.12.2023 Putin na svojej tlačovke chválil lídrov Fica aj Orbána s popisom, že sa "správajú správne". /zdroj SITA/. Skutočne nám treba ešte viac? 

18.12. v relácii "V Politike" mal moderátor Richard Dírer v štúdiu Fica.                        /zdroj: https://www.ta3.com/relacia/915934/quo-vadis-slovensko/

Ten jeho pokojný a úsmevný tón ma desil. Snímka ,,Mlčanie jahniat" bola oproti tomu slabý odvar: 

,,Pán moderátor, nemusíme byť útoční. Idú sviatky. Ako sa máte?" 

,,Pán moderátor, ja viem, že si myslíte, že len pekne spievam dôchodcom, lebo sú to moji voliči, ale pravda je taká, že moja politika je sociálna, ja s nimi súcitím, ja im chcem pomôcť!" 

,,Pán moderátor, my chceme...my pomôžeme...nám záleží...milujem Slovensko...vlastenectvo...národné...štátne...sociálne..." 

A ako len chválil Andreja Danka, ktorý s nim poslednú dobu nesúhlasí a hejtuje ho v každej relácii.  On vie ako s Dankom upratať pohnevanú "domácnosť", on vie, ako získa naspäť jeho priazeň - ,,Ale pán moderátor, Andrej Danko teraz možno v reláciách ide proti nám, ale ja si ho nesmierne vážim, lebo je to schopný líder a hľadá svoju cestu, je to profesionál, je zodpovedný a pán Danko si uvedomuje, že bez SNS nie sme koalíciou v pravom slova zmysle...pán Danko si uvedomuje aký je dôležitý."

V skratke: ,,Ten zm+d, ktorý nevie povedať súvislú vetu mi ťahá koalíciu ku dnu a ak sa mu nenapchám do zadku, zničí ma. Toto snáď zaberie!  "

Zabrali zároveň aj ružičky pohádzané seniorkám v Kultúrnych domoch.

Ficovi vôbec nezáleží na čomkoľvek národnom. On nerieši nejaké národné menu, nerieši  vlastenectvo, valašky, ľudovky a kroje, aj Matica mu je úplne ukradnutá. On len potrebuje zapchať ústa svojim voličom - dám im čo chcú, hlavne nech "držia hubu a krok". 

Róbert Fico sa za 12 rokov vlády a zvlášť po tom ako ho práve protesty v r. 2018 zosadili z trónu, poučil. Trpezlivo čakal. Vedel, že melódia v štýle atakov na prezidentku a Európsku úniu, aby si pritiahol voličov, ktorí majú pamäť akváriovej rybky a zabudli čo tu napáchal za 12 rokov svojej vlády,  zaberie... a vedel, že v Bruseli bude spievať sladké balady pred komisiou, aby si ju udobril a hral to na správneho liberála. 

To "Mlčanie jahniat" vyššie nespomínam náhodou. Máme dočinenia s vysoko inteligentným, sofistikovaným a zákerným manipulátorom. 

Môžeme si zavolať - Boh nám pomáhaj, ale ja skôr vyznávam : ,,Pomôž si, aj Boh Ti pomôže!"

V preklade : Na námestia! 

Zdroj fotografie: https://www.facebook.com/photo/?fbid=664972532474317&set=a.151988053772770