...pretože pravda má vždy posledné slovo

Alexej Navaľnyj je mŕtvy. Zavraždil ho Putin.
Zomrel za mrežami, ale napriek tomu slobodný.

Neumlčali ho ani ked jeho telo i dušu vystavili všetkým možným formám utrpenia. Verejne hovoril o Putinovych zločinoch, o zločinoch jeho kumpánov a významných oligarchov a podnikateľov.

Jeho smrť nás nemôže ako spoločnosť zastaviť...práve naopak!
Zbabelí dnes kričia: ,,Keby bol ticho, nič by sa mu nestalo!"
Nie, priateľu. Keby bol ticho, možno by si to bol aj ty, kto by cítil dôsledky mlčania.

Rany komunizmu cíti najmä Európa najbolestnejšie.
Hranice, múry, mreže a guľky v telách nevinných. Možno si bol vtedy niekde u "kompetentných" a pýšil si sa, že tvoje talenty povýšili do radov ŠTB. A možno si bol na opačnej strane a schytával si rany obuškom.
Bez ohľadu na to kde si vtedy stál, kde stáli tvoji blízki...teraz máš aj ty možnosť vybrať si na akej strane budeš.

Na protestoch proti aktuálnej vláde stoja aj tísíce seniorov, 60-80 roční. Väčšina z nich už prešla aspoň dvadsiatimi protestami. Neprekvapuje ich ak niekto povie: ,,Podme a postavme sa," pretože vedia, že sloboda má vždy vysokú cenu, nie je zadarmo a nie je samozrejmosť.

Neverím, že v tejto krajine existuje /okrem zločincov/ jediný človek, ktorý by súhlasil s novelou o trestných činoch.
Neverím, že hocaký volič Smeru-SNS-Hlasu súhlasí s tým, že ak mu vykradnú dom či byt, tak páchateľ zostane bez trestu alebo len s minimálnym.
Ak ťa doma drží hanba preto, že si ich volil, neznamená to, že je koniec. Stále máš možnosť urobiť správnu vec a postaviť sa za pravdu. Urob správnu vec...

Tí, ktorí nám vládnu "tvrdou rukou" ti hovoria to čo chceš počuť a to je dôvod tvojho mlčania. Hovoria ti, že sú na tvojej strane. Hovoria ti, že sa postarajú, že zabezpečia...a ty na to hľadíš, vidíš, že ťa oklamali, ale máš strach postaviť sa a zastaviť to.

Chodíš do kostola modliť sa k Bohu aby ťa ochránil od zla a pekla? Ak si predstavuješ zlo ako čertov s rohami na hlave a kopytami, ktorí porcujú ľudí pri pekelných hrncoch, tak sa pozri na svet, ktorý sa ti rúca pred očami a pochopíš, že zlo nosí a vždy nosilo len a jedine - ľudskú tvár.
Zlo je hmota v našich rukách, ale tou je aj dobro.
I dobro má ľudskú tvár.

Hovoríš: ,,Prečo tu oslavujete Navaľneho a Lučanského vražda vám neprekážala!?"

Milan Lučanský bol možno dobrý manžel. Dobrý otec. Dobrý syn a brat. A nepochybujem o tom a dúfam, že bol ako človek svojimi blízkymi milovaný a že rovnakou mincou im vedel lásku aj oplatiť.

Ale ako policajt zlyhal.

Tá vláda, ktorá ti sľubovala, že zistí "kto a ako ho zabil" tá istá vláda je teraz ticho, lebo na nič iné ako na samovraždu neprišli.
Milan Lučanský bral a dával úplatky. Je mi ľúto, že si siahol na život, pretože jeho deti prišli o otca a jeho manželka o muža, jeho rodinu postihla strata, akú si neželá nikto a akú neželá nikto nikomu. Ale to nezmýva jeho činy , ktorých sa dopustil vo svojom povolaní.
Lučanský nebol politický väzeň, proti zlu sa staval tak, že si vedel zaplatiť za mlčanie.
Porovnávať tohto muža s mužom, ktorý schytával rany za slobodu svoju i celého svojho národa je neakceptovateľné.

Pozri sa do Ruska. Polícia si dôsledne fotí tvár každého človeka, ktorý sa opováži prísť k pamätníku položiť kvety k Navaľneho fotografii.
Môžeme si domyslieť, čo týchto odvážnych ľudí čaká.

Som vdačná, že mám medzi priateľmi aj odvážnych Rusov, ktorí odvážne stoja na strane pravdy a dobra.
Sergey Zvyagintsev, Philipp Sedov Ďakujem, že ste!

Našej slobode hrozia dalšie " Berlínske" múry. Hrozí nám uzavretie v tme, neslobode a beznádeji.
Ruská ambasáda kŕmi tento národ minimálne 30. propagandistickými príspevkami za deň. Bratčikov a spol. vedia, že slová majú moc a že ak ich využívaš s vytrvalosťou, dostanú sa kam treba, ako voda do štrbín v skalách, až kým sa tá hora lží nezrúti a nezasype pravdu.

Túžiš po potravinách za cenu za akú si ich kupoval "za komáčov". Chceš zdravé potraviny bez éčok a "chémie"? Tak si postav dom a pestuj, chovaj, ale nevracaj sa do minulosti.
Neželaj si utrpenie celého národa, neželaj mu neslobodu a tmu len preto, aby si mal nižšiu cenu bravčového a cigariet.

Alexej Navaľnyj je symbolom odvahy a boja za slobodu. Možno ho priamo nepopravili guľkou, ale krutou väzbou a predtým otravou Novičokom zničili jeho telo. Jeho smrť sa dala očakávať, ale to ho nezastavilo.

Pieseň dole si vypočuj. Ak si totiž zabudol, pripomenie ti akú cenu má slobodu. A ak si nezabudol, pripomenie ti, prečo má zmysel vytrvať.

,,Máme silu a odvahu za pravdou ísť?
Alebo v tieni strachu, dalej budeme žiť?
Domov môj...nech je slobodný štát!"

https://www.youtube.com/watch?v=Uqw6ZPIAPIQ