Dajte tých dvoch chlapov dole! ( nie "tam" dole)

Koho by už len mohol pohoršiť obraz v budove Slovenského rozhlasu? No predsa - ministerku kultúry:)

Andrej Dúbravský je ročník "87. Na pohľad by som mu tipovala maximálne dvadsaťpäť. No to, že je mladý vekom aj výzorom nič nemení na fakte, že už teraz patrí medzi najtalentovanejších a najvýznamnejších slovenských maliarov, ktorý vystavoval svoje diela v hodnote niekoľkých tisícok euro nielen na Slovensku a v Čechách, ale i v USA, Nemecku, Taliansku...

Ministerka kultúry, pani Martina Šimkovičová si údajne v budove Slovenského rozhlasu všimla obraz práve od tohto autora, ktorý ju veľmi pobúril. Na obraze sa totiž nachádzajú...a teraz sa posaďte, lebo to nepredýchate - dvaja muži! Vo svojej internetovej televízii Slovan sa nechala počuť, že do budúcna plánuje ako ministerka urobiť hrubú zmenu v legislatíve, aby sa takéto diela nevystavovali. 

Ako sa mohol stať ministrom kultúry človek, ktorý nenávidí umelcov a umenie? A áno, je to nenávisť. A aj závisť. 52-ročná žena, bývalá hviezdička televízneho spravodajstva, ktorú na hanbu sveta vyrazili z práce pre šírenie konšpirácií. Hrdá slovenka žijúca v Rakúsku, rozvedená bojovníčka za tradičnú rodinu, maliarka, ktorá za svoje maľby nedostala jediné ocenenie ( ak predsa len áno a neviem o tom, vopred sa ospravedlňujem).

Dúbravský je mladý, obľúbený, oceňovaný a má talentu na rozdávanie. Chápem, to vie naštvať. Ak by ministerka kultúry nemala aktuálne politickú moc, nikto by ju nerešpektoval, okrem fanúšikov TV Slovan, ktorými sú prevažne ľudia, ktorí mali problém ukončiť stredoškolské vzdelanie a hrdia sa titulom: VŠ života. 

Byť chudobným, odkázaným na sociálne dávky či nevzdelaným alebo netalentovaným nie je hanbou. Nie tituly, vzdelanie či pracovná pozícia nás robia ľudmi, ktorí sú hodní dôstojnosti a úcty. Je to naša schopnosť tolerancie a pochopenia.

A taktiež, vzdelanie nerovná sa vždy múdrosť.

Ľudia, ktorí uverili lžiam, konšpiráciám, hoaxom nie sú automatický zlými či rovno zákernými. Môžu to byť skvelí rodičia, starí rodičia, partneri/manželia/manželky/, kolegovia, blízki iným...a drvivá väčšina z nich cíti obrovskú frustráciu a hnev z nedostatku. To však neznamená, že máme právo nechať sa unášať prvým gaunerom, ktorý vykríkne, že bude tancovať tak ako oni budú pískať, pretože daň, ktorú si od "pískajúcich" takéto autority nakoniec vyžiadujú, býva vždy vysoká. 

A už keď sme pri konšpiráciách, podľa informácií, ktoré zverejnil Denník N, použila ministerka kultúry 300 000 euro na opravu strechy Slovenskej filharmónie. Na tom by nebolo nič zlé, ak by tieto peniaze neboli zo zdrojov eurofondovej výzvy, podľa ktorej mali byť použité výhradne na boj proti dezinformáciám! ( dennikn.sk/minuta/3704736/ )

SNS je strana plná ľudí, ktorí do vienka nepodedili ani veľa empatie, ani rozumného zmýšľania. Jedna členka SNS nás pravidelne upozorňuje, že my sme nehrali Wimbledon ako ona, preto môžeme byť akurát tak ticho, predseda stavia stožiare a kuchtí národné menučka a ministerka kultúry už stihla dať BAN na sociálnych sieťach 90% slovenským umelcom. 

Toto nie je atak voči ministerke kultúry, nie je to výsmech na jej osobu.

Je to len otázka - prečo nás tak neznášate, pani ministerka? Čo Vám umelci urobili? Čo také neodpustiteľné Vám spôsobili, že hádžete polená pod nohy ľuďom, ktorí tvrdo dreli, aby sa dotkli svojho sna?

My Vám predsa Váš post ani moc nezávidíme. My Váš post ani Vašu moc mať nechceme, chceme len slobodne tvoriť...slobodne tvoriť v slobodnej krajine, ktorú nebudú pošliapavať konšpirácie a tá prehnitá "akožeslovanská" nátura.     

Ak by toto videl Štúr, ktorým sa tak často oháňate, tak by sa "nestrelil do nohy, ale do hlavy". 

Vaše pôsobenie v kultúre prináša len neistotu, strach, obavy o budúcnosť. Umenie ako také pochovávate a "zasypávate betónom nenávisti" voči každému, kto nevyhovuje merítkam Vašich fanúšikov.

Vás vôbec neštve nejaký obraz. Ani divadelné predstavenie. Ani film s explicitnými scénami. Osobne si myslím, že Vy "tradičná" vôbec nie ste a takýto druh umenia Vám nikdy neprekážal. Vy len chcete naspäť to čo ste stratili, ked ste dostali padáka v Markíze - popularitu a hviezdenie. A pre ten pocit dôležitosti urobíte čokoľvek. Napríklad aj to, že vojdete do kultúry na ministerský post a dokonáte svoju pomstu. 

Hovorí sa, že pomsta je sladká. Z čírej zvedavosti sa pýtam - chutí? 

Zdroj foto: https://plus7dni.pluska.sk/gal/domov/simkovicova-teda-uviedla-stanovisko-buducej-ministerky-ma-28-pravopisnych-chyb-citajte/36